Molens

Het typische beeld van de Nederlandse polder zijn uiteraard de molens. Tijdens een verblijf bij Groene Hart Logies mag dit dan ook niet ontbreken op uw lijstje. De omgeving van onze accommodaties staat gelukkig vol met prachtige, soms zelf nog draaiende molens. Daarnaast kunt u tijdens de jaarlijkse Nationale Molendag deze molens van binnen bekijken onder het genot van gezellige activiteiten, zoals pannenkoeken bakken.

Meer weten over molens of molen overnachting?

Wilt u meer weten over de molens of de mogelijkheden van een molenovernachting? Neem dan contact met ons op of bekijk onze accommodaties.

Bekijk alle accommodaties >

Uiteraard zijn er nog andere opties voor interessante activiteiten tijdens uw verblijf bij Groene Hart Logies. Zo kunt u natuurlijk ook naar Madurodam, Bloemencorso, Keukenhof, Archeon of  Avifauna. Liever een museum bezoeken? Wij hebben ook informatie en accommodaties in de buurt van het Rijksmuseum, Van Gogh museum, Anne Frank Huis, Corpus, Naturalis, Boomkwekerijmuseum, Gemeentemuseum en Kroller-Muller museum.

Molen overnachting

Interesse in een molen overnachting? Logeren bij de Molen heeft een sfeervol vakantiehuis naast de prachtige Vrouwgeestmolen, aan de rand van Alphen aan den Rijn. Tijdens uw molen overnachting is het mogelijk om de molen te bezichtigen. De molenaar vertelt u graag over de functies en geschiedenis van de molen. Deze unieke locatie in het Groene Hart is een heerlijke uitvalsbasis voor een echte molen overnachting van Groene Hart Logies.

Logeren bij de molen - Groene Hart

Aan de ene kant heeft u uitzicht op de molen en aan de andere kant de polder met grazende koeien en schapen. De molen overnachting is de ideale plek om tot rust te komen. Het vakantiehuis is van alle gemakken voorzien. Zo heeft u tijdens de molen overnachting beschikking over een wasmachine, badkamer met inloopdouche en modern keukenapparatuur. Daarnaast is het huis omgeven door drie royale terrassen met prachtig uitzicht op de molen. Kortom, deze accommodatie heeft alles in huis voor uw ideale molen overnachting!

Molen overnachting >

Molens in het Groene Hart

De meeste mensen kennen de beroemde Kinderdijkmolens en de molens van de Zaanse Schans.
Kinderdijkse molens
Kinderdijkse molens - Foto: Unsplash 
Maar ook in het Groene Hart zijn vele schitterende molens te vinden. Het is wat veel om ze hier allemaal noemen, dus we lichten er een aantal bijzondere exemplaren uit. 

De Lijkermolen No 1 en 2

De Lijkermolen No 1 is een grondzeiler in de gemeente Kaag en Braassem (Zuid-Holland) De molen dateert uit 1780 en is gebouwd ten behoeve van de bemaling van de Drooggemaakte Veender en Lijkerpolder, die nog moest worden drooggemaakt. Deze molen en de Lijkermolen No 2 zijn de enige twaalfkantige molens in Nederland. 

Op steenworp afstand van de molens vindt u de Platteland Appartementen van Jos en Cock van der Ploeg in Rijpwetering.

De appartementen zijn comfortabel ingericht om u te ontvangen. U kunt kiezen uit twee 4-persoons appartementen en een groepsaccommodatie voor 12 personen.

De Westveense Molen

De Westveense Molen is een poldermolen uit 1676 in Woerdense Verlaat in de gemeente Nieuwkoop. De molen werd gebouwd voor de bemaling van de polder Westveen.

Op 10 minuten rijden, bevindt zich tussen de Nieuwkoopse plassen en het historische Woerden, logeerboerderij De 4 jaargetijden.

Alle slaapkamers hun eigen douche en toilet, heerlijke bedden waar u uitgerust op wakker wordt. De grote ruimte (de stal) is gezellig ingericht met sfeerhaard en is voorzien van vloerverwarming. De keuken is modern en van alle gemakken voorzien, zoals een 5-pits kookplaat, vaatwasser en oven. Het appartement (de Deel) heeft dezelfde luxe uitstaling, met ook een gezellige sfeerhaard.