Landgoed De Olmenhorst

Op Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek wordt al bijna 150 jaar fruit geteeld. De eerste boomgaard werd rond er rond 1880 aangelegd. Het begon klein en een tikkeltje ouderwets met enkele bomen waar schapen omheen graasden.

Inmiddels is de Olmenhorst uitgegroeid tot een enorm fruitteeltbedrijf. Er staan wel 40.000 appelbomen en bijna 10.000 perenbomen, op ruim 18 hectare aan boomgaarden.

Zelf fruit plukken 

Van september tot en met oktober kunt u op het landgoed terecht om zelf appels en peren te komen plukken. Op woensdag- en vrijdagmiddag en in het weekend kunt u zelf door boomgaard heen lopen met een plukmand of tas.

Hoe leuk is het om zelf je eigen appels en peren te plukken? De zelfpluk is jaarlijks een groot succes voor jong en oud. 

Er zijn verschillende rassen die u kunt plukken, van Elstar en Jonagold appels tot Santana en Doyenné du Comice en Conference peren. Houd de plukschema's en zelfpluktijden op de website van De Olmenhorst in de gaten voor de meest actuele overzichten.

Andere activiteiten

Tijdens de Zelfpluk valt er nog veel meer te beleven naast alleen het plukken van fruit. Er worden workshops en activiteiten georganiseerd, van het maken van kaarsen tot kookworkshops. Ook is er een springkussen, een groot grasveld om te picknicken en kunnen er ritjes op een pony worden gemaakt.

Uitgeplukt en gespeeld? Plof dan neer op het terras of in het Appelcafé voor een kop koffie en een verse punt overheerlijke appeltaart.  

Meer weten over de Olmenhorst of overnachten?

Wilt u meer weten over de Olmenhorst in Lisserbroek of de mogelijkheden om te overnachten nabij de Olmenhorst? Neem dan contact met ons op of bekijk onze accommodaties. Uiteraard zijn er nog andere opties voor interessante activiteiten tijdens uw verblijf bij Groene Hart Logies. 

Zo kunt u natuurlijk ook naar de Keukenhof, Drievliet of Avifauna. Liever een museum bezoeken? Wij hebben ook informatie en accommodaties in de buurt van het Rijksmuseum, Naturalis en het Kaasmuseum.  

Overnachten Lisserbroek

Overnachten nabij De Olmenhorst? Groene Hart Logies heeft een uitgebreid aanbod aan accommodaties in het Groene Hart waardoor u gemakkelijk in de buurt van de Olmenhorst kunt overnachten.

Bijvoorbeeld de Platteland Appartementen in Rijpwetering. Deze comfortabel ingerichte appartementen zijn een ideale uitvalsbasis op nog geen 20 minuten rijden van de Olmenhorst. Overnachten bij de Olmenhorst in Lisserbroek was nog nooit zo eenvoudig! Groene hart Logies biedt u een overnachting in de buurt van de Olmenhorst, in de uitnodigende en rustgevende natuur van de polder.