Boomkwekerijmuseum

Wist u dat Boskoop hét belangrijkste boomkwekerijgebied van Nederland is? Het boomkwekerijmuseum vertelt u daar alles over! Een interessant kijkje in een onbekende wereld. In het boomkwekerijmuseum kunt u vele unieke voorwerpen, documenten en foto’s bewonderen. Daarnaast kunt u uw bezoek aan het boomkwekerijmuseum combineren met een rondvaart langs alle boomkwekerijen in Boskoop. Het museum neemt u mee door de geschiedenis met 500 jaar boomkwekerij in Boskoop. Kortom, een verrassend en leerzaam dagje uit!

Het boomkwekerijmuseum bestaat uit drie gebouwen waaronder een vaste expositie, bibliotheek en ontvangstpaviljoen te vinden zijn. Op het museumterrein vindt u tevens een authentieke boomkwekerijwoning en kwekergebouw. Deze woning is gebouwd in 1870 en volledig ingericht in de sfeer van deze tijd. Verder vindt je in het boomkwekerijmuseum oude gereedschappen en werktuigen die aantonen hoe men vroeger aan de slag ging op de boomkwekerij in Boskoop. Het boomkwekerijmuseum heeft een kleine entreeprijs en is dus zeer toegankelijk voor iedereen. Een echte aanrader voor een gezellig dagje uit met het hele gezin.

Meer weten over het boomkwekerijmuseum of de overnachtingsmogelijkheden in de buurt?

Wilt u naar aanleiding van deze informatie nog meer  weten over het boomkwekerijmuseum, appartement in Boskoop of overnachten Bodegraven? Neem dan contact met ons op of Bekijk het gehele aanbod van onze accomodaties in het Groene Hart. Uiteraard kunt u natuurlijk ook Naturalis of Corpus in Leiden bezoeken, of andere bekende musea’s zoals het Kroller-Muller museum, Gemeentemuseum, Rijksmuseum, Van Gogh museum of Anne Frank Huis in Amsterdam. Liever iets anders dan een museumbezoek en cultuur snuiven? Bekijk onze informatie over andere activiteiten zoals de molens, Bloemencorso, Madurodam, Keukenhof, Archeon of Avifauna!

Appartement Boskoop

Uw bezoek aan het boomkwekerijmuseum combineren met een overnachting in een appartement in Boskoop? Dan bent u bij Groene Hart Logies aan het juiste adres! Groene Hart Logies heeft een geweldige appartement in Boskoop, aan de rand van het boomkwekersdorp. Christina Hoeve heeft zes luxe appartementen in de boerderij en voormalige hooiberg gebouwd. De hoeve is sinds 2000 niet meer in gebruik als actieve boerderij, wel zijn er gezellige hobby-dieren te vinden zoals geitjes, kippen en een paard. De luxe appartementen in Boskoop zijn voorzien van een ruime badkamer, draadloos internet en een moderne keuken inclusief vaatwasser en combi-magnetron.

Overnachten Bodegraven

Liever overnachten in het nabij gelegen dorp Bodegraven? Logies Oudboreft biedt twee luxe vakantiehuizen met priveterras, tuinmeubulair en barbecque. Oftewel, alle ingredienten voor een heerlijke zomerse avond! Overnachten in Bodegraven was nog nooit zo leuk. Niet alleen het buitenverblijf is van alle gemakken voorzien, ook binnen ontbreekt het u aan niets. Heerlijke boxspring bedden, een ruime woonkamer en zelfs een wasmachine. Daarnaast liggen de vakantiehuizen dichtbij recreatiegebied Reeuwijkse plassen en vindt u het gezellige centrum van Bodegraven op loopafstand. Logies Oudboreft is de juiste keuze als u wilt overnachten in Bodegraven!