Archeon

Het Archeon opent de wereld van de geschiedenis! Op zoek naar een leerzame en actieve rondleiding door de prehistorie, Romeinse tijd en de Middeleeuwen? Dan bent u bij het Archeon aan het juiste adres! Het park ademt geschiedenis en bestaat uit drie gedeelten die ieder hun eigen tijdvak uitbeelden. Uw eigen brood bakken, vechten als een gladiator of een middeleeuws spelletje spelen. Het kan allemaal bij het themapark Archeon.

Archeon is een themapark gelegen in Alphen aan den Rijn, midden in het Groene Hart. Het is een ideale bestemming voor zowel jong als oud. In het Archeon kun je de geschiedenis herleven door de archeotolken die zijn gekleed volgens de mode van hun tijdvak en de typische bezigheden die ze naspelen. Maar het Archeon is niet alleen een mooi verhaal, u kunt ook zelf actief deelnemen aan diverse activiteiten! Dit maakt het park tot niet alleen een leerzaam, maar zeker ook gezellig familie-uitje voor het gehele gezin.

Meer weten over het Archeon of overnachten?

Wilt u meer weten over het themapark Archeon of de mogelijkheden om te overnachten nabij het Archeon? Neem dan contact met ons op of bekijk onze accommodaties. Uiteraard zijn er nog andere opties dan historie proeven tijdens uw verblijf bij Groene Hart Logies. Zo kunt u natuurlijk ook naar de molens, Madurodam, Bloemencorso, Archeon of Avifauna. Liever een museum bezoeken? Wij hebben ook informatie en accommodaties in de buurt van het Rijksmuseum, Van Gogh museum, Anne Frank Huis, Corpus, Naturalis, Boomkwekerijmuseum, Gemeentemuseum en Kroller-Muller museum.

Overnachten Archeon

Wilt u graag overnachten nabij het Archeon? Groene Hart Logies heeft diverse accomodaties dicht bij het Archeon voor uw overnachting. De luxe appartementen van Maria’s Lust liggen bijvoorbeeld op steenworp afstand van het archeologische park. U kunt hier genieten van de rust en natuur in het Zaanse Rietveld en het park op loopafstand bereiken. Maria’s Lust is een geweldige locatie om te overnachten naast het Archeon.