Luchthaven Schiphol

Luchthaven Schiphol of Amsterdam Airport Schiphol is de grootste Nederlandse luchthaven en een belangrijke luchthaven binnen Europa. Schiphol was in 2014 met bijna 55 miljoen passagiers de op vier na drukste luchthaven van Europa, na Heathrow (Londen), Charles de Gaulle (Parijs), Frankfurt en Atatürk (Istanbul).

Het vliegveld ligt in de gemeente Haarlemmermeer in het zuiden van de provincie Noord-Holland en bevindt zich ongeveer 15 kilometer ten zuidwesten van Amsterdam. Op de plaats waar nu Schiphol ligt, lag eerder het dorp Rijk. De naam "Schiphol" wordt ook gebruikt als plaatsnaam, evenals Schiphol-Oost en Schiphol-Rijk.

Schiphol is de thuishaven van de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen KLM, Corendon, ArkeFly en Transavia. Daarnaast is het de Europese hub van Delta Air Lines, onder meer ook de basis voor Vueling en vanaf het voorjaar van 2015 ook voor EasyJet. De luchthaven ligt enkele meters onder zeeniveau en telt zes start- en landingsbanen.

Onze accommodaties liggen nabij luchthaven Schiphol

Onze accommodaties in het Groene Hart liggen op enkele kilometers afstand van luchthaven Schiphol.  Meer informatie over vluchten vindt u op de website:

Meer informatie

Schiphol