Rijksmuseum

Het Rijksmuseum in Amsterdam is het grootste museum van Nederland met vele internationale topstukken. Het bekendste werk van het Rijksmuseum is de Nachtwacht van Rembrandt. Daarnaast toont het Rijksmuseum Amsterdam vele Nederlandse schilderkunst uit de zeventiende eeuw met belangrijke werken van Johannes Vermeer, Frans Hals, Jan Steen en tevens nog twintig andere kostbare stukken van Rembrandt. Kortom, een indrukwekkende collectie met een internationaal hoge staat van dienst!

 

Na een intensieve verbouwing van 10 jaar is het Rijksmuseum Amsterdam tot 2013 geheel gerenoveerd en vernieuwd. Met meer dan 3 miljoen bezoekers per jaar is het Rijksmuseum Amsterdam het drukst bezochte museum in Nederland. Het museum is dan ook een grote toeristische trekpleister en wereldwijd bekend. Door de grote belangstelling is het Rijksmuseum 365 dagen per jaar geopend en goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Mocht u liever een ander museum in Amsterdam bezoeken hebben wij ook informatie over het Van Gogh museum of het Anne Frank Huis in Amsterdam.

Meer weten over het Rijksmuseum of overnachten?

Wilt u meer weten over het Rijksmuseum of de mogelijkheden om bijzonder te overnachten nabij Amsterdam? Neem dan contact met ons op of bekijk onze accommodaties. Uiteraard kunt u natuurlijk ook één van de andere musea bezoeken zoals: Corpus, Naturalis, Kroller-Muller museum of het Boomkwekerijmuseum. Liever iets anders dan een museumbezoek? Bekijk onze informatie over andere activiteiten zoals themapark Archeon, de Keukenhof, Bloemencorso, Madurodam, Avifauna of een bezoek aan de molens.

Bijzonder overnachten Amsterdam

Graag naar het Rijksmuseum en daarna bijzonder overnachten in Amsterdam? Proef het echte Nederlandse plattelandsleven, zoals uitgebeeld op vele schilderijen in het Rijksmuseum, en kom overnachten bij de boer! Groene Hart Logies heeft een mooie locatie onder de rook van Amsterdam om bijzonder te overnachten.  Deze luxe vakantiewoningen van Cornelly in Amstelveen bieden u alle faciliteiten om heerlijk te overnachten bij de boer. Deze bijzondere overnachting nabij Amsterdam ligt slechts 20 minuten verwijderd van het centrum. Het Rijksmuseum is dan ook gemakkelijk bereikbaar vanaf uw overnachting bij de boer en Cornelly biedt u in de luxe woning alles voor een geweldig verblijf op het Nederlandse platteland!