Rondvaarten

Naast alle wandelmogelijkheden en fietsroutes in het Groene Hart, kunt u de regio ook vanaf het water verkennen. Het Groene Hart is een waterrijk gebied, u vaart via verschillende vaarten en meren langs karakteristieke dorpen en komt langs historische molens.

Een rondvaart door het Groene Hart geeft u de tijd om te ontspannen en te genieten van de schilderachtige omgeving. U kunt daarbij zelf een sloep, fluisterboot of salonboot huren, maar ook georganiseerde rondvaarten zijn er volop!

Rondvaart Groene Hart

In de regio zijn diverse boottochten of rondvaarten die u kunt doen. Dat kan bijvoorbeeld bij Rederij van der Meer. Met Partyboot Koningin Juliana zijn er diverse boottochten waaruit u kunt kiezen. Of bepaal uw eigen koers in overleg met de kapitein.

De speciale rondvaart door het Groene Hart voert u via de Ringvaart (van de Haarlemmermeer) onder andere over Het Braassemermeer, de Oude Rijn, de Kagerplassen weer terug naar de Ringvaart. U komt langs de plaatsen: Oude Wetering, Woubrugge, Alpen a/d Rijn, Koudekerk a/d Rijn, Hazerswoude dorp, Leiderdorp en Leiden. Stap aan boord en geniet van het prachtige uitzicht over het polderlandschap en de plassen in het Groene Hart.

Rondvaart over de Vecht

Nog een mooie vaarroute is die over de Vecht en de Loosdrechtse plassen. U krijgt vanaf het water echt een uniek kijkje, een rondvaart over de Vecht is een lust voor het oog.

De rivier de Vecht is bekend door de vele buitenhuizen die Amsterdamse kooplieden er in de 17e en 18e eeuw lieten bouwen. Het vervoer ging in die tijd vooral over het water, vandaar dat de mooiste kant van de huizen naar de rivier gericht zijn. Neem plaats op een salonboot en geniet van de omgeving, de schitterende buitenplaatsen, theehuizen en molens.

Vaarroute door een stad

Naast varen door de polder is het ook mogelijk om in een stad in of net buiten het Groene Hart het water op te gaan. Zo zijn er rondvaarten te maken in Delft, waarbij u over de eeuwenoude grachten en onder prachtige oude boogbruggen vaart. U ontdekt de historische hoogtepunten zoals de Nieuwe Kerk, de Delftse aardewerkfabriek en het Prinsenhofmuseum vanaf het water.

Ook Amsterdam vanaf het water verkennen is uniek. De stad trekt vanaf een rondvaartboot op een magische manier aan u voorbij. Ook als u bekend bent in Amsterdam zult u plekken ontdekken die u lopend of fietsend door de hoofdstad nog niet eerder heeft gezien. De stad is vele rondvaartboten rijk, waardoor er altijd een vaarroute is die aansluit bij uw wensen.

Rondvaart

Overnachten aan het water

Na een dag varen is het heerlijk om niet meer een stuk naar huis te hoeven rijden. Boek daarom bij Groene Hart Logies een overnachting aan het water. Er zijn in de omgeving diverse accommodaties aan een rivier, plas of meer, reserveer een pittoreske b&b of een sfeervolle groepsaccommodatie.

Boek uw overnachting aan het water