Fietsknooppunten

Overnacht u bij één van onze accommodaties in het Groene Hart? Dan wilt u misschien ook wel een dagje fietsen door de prachtige omgeving. Want of u nu op zoek bent naar een mooie fietsroute voor een dagtocht of meerdaagse fietsroutes, in het Groene Hart kunt u uw hart ophalen. Denk hierbij aan routes langs de Nieuwkoopse Plassen, het Jaagpad, de Reeuwijkse Plassen (lang of kort), langs Alphen aan den Rijn, langs diverse boerderijen of zelfs het Braassemmermeer... er kunnen genoeg kilometers gemaakt worden! 

Ruim 400 kilometer fietsplezier door het Groene Hart

De Stichting Struinen en Vorsen zet het Groene Hart op de kaart door het aanbieden van belevingsactiviteiten. Zo zijn er 12 thematische fietsroutes uitgezet, waarbij onderweg vanalles te doen is voor jong en oud. Met deze fietsroutes kom je langs terrassen, picknickplekjes, molens, workshops en nog veel meer.

Fietsroutes met de kids

Voor kinderen zijn er verschillende leuke fietsroutes met ‘KoeDoeTips’ voor onderweg. Activiteiten zoals koe knuffelen en meelopen met de molenaar maken een fietstocht voor de kinderen extra leuk. Er zijn 4 verschillende fietsroutes: de Koekijkroute, Vogelspotroute, Molenaarsroute en de Picknickroute.

De geschiedenis van het Groene Hart

Wie meer wil weten over het ontstaan van het Groene Hart kiest voor een route langs vestingsstadjes en ambachtslieden met streekverhalen. Zoals de 12Ambachten,13xGelukkig route

Nederland Fietsland? Absoluut!

Op de website van Nederland Fietsland staan leuke routes voor iedereen: voor elke leeftijd en elk niveau, met lange afstanden of wat minder kilometers, langs bezienswaardigheden of gewoon lekker alleen door de natuur.

Naast vastgestelde routes, zoals de Molen fietsroute Kinderdijk van 42.1 kilometer (zie afbeelding hieronder) of de fietsroute langs de Oude Hollandse Waterline, vind je op de website een online routeplanner waarmee je zelf een route kunt uitstippelen; erg handig! Kijk op de website van Nederland Fietsland voor nog veel meer leuke fietsknooppunten!

Plan online uw fietsroute