Vakantiehuis aan het water

Zoekt u een vakantiehuisje aan het water? Groene Hart Logies heeft verschillende accommodaties aan het water. Van de Langeraarse plassen tot aan de Zoetermeerse Plas en de Wijde Aa. Elk gebied heeft zijn eigen charme, waar fietsers, wandelaars en waterliefhebbers volop kunnen genieten.

Foto: https://www.flickr.com/photos/dnet/5945976310/

Langeraarse Plassen
Tussen Langeraar en Papenveer liggen de Langeraarse Plassen. Over het Kerkpad van een kilometer lang fietst of wandelt u van de ene kant van de Langeraarse Plassen naar de andere. De omgeving is prachtig om lopend of op de fiets te verkennen. Aan de ene kant heb je de Plassen, aan de andere kant kijkt u uit over veenweidepolders met grazende koeien, molens en boerderijen. Verder kunnen vissers hier absoluut hun hengel uitgooien, het water is een paradijs voor brasemvissers. Aan de Langeraarse weg kun je een boot huren om een middag het water op te gaan en te genieten van de natuur.

Vakantiehuis aan de Langeraarse Plassen

De Vosseburch in Ter Aar is een manege/kaasboerderij met een aantal luxe appartementen, en ligt aan de Langeraarse Plassen. Hier kunt u met uw gezin heerlijk overnachten in een vakantiehuis nabij het water. Naast zwemmen, surfen, wandelen en fietsen kunt u ook paardrijden op de manege. Ervaar het platteland, maar geniet van net zoveel luxe als thuis.

Zoetermeerse Plas
Van de Zoetermeerse Plas is recreatiegebied Noord Aa de absolute trekpleister. Veel mensen uit de omgeving, maar ook toeristen maken het hele jaar door gebruik van recreatiegebied. Ze komen er wandelen, surfen of genieten van de natuur. Ook maken duizenden mensen op mooie dagen gebruik van het strand, de zonneweide en de omliggende fiets- en wandelpaden.

Overnachten bij de Zoetermeerse Plas

Bij Hoeve Nooitgedacht bevindt u zich vlakbij recreatiegebied Noord Aa. Hier vindt u een strandje met ligweiden en surfwater. U kunt heerlijk wandelen door de prachtige polders. Of wat dacht u van een dagje erop uit op de fiets? Vanuit Hoeve Nooitgedacht kunt u mooie fietstochten maken langs het water van de Zoetermeerse Plas, dwars door het Groene Hart.

Wijde Aa en de Braassemermeer
Met meer de Wijde Aa grenst aan het Braassemermeer. Het Braassemermeer in Zuid-Holland is een aantrekkelijke locatie voor water(sport)liefhebbers. U kunt er surfen, zeilen of een rondje varen met een gehuurde sloep of rondvaartboot. Maar ook vissen, zwemmen of zonnen langs het water is mogelijk. De Wijde Aa vormt een doorgaande route van het Braassemermeer naar Hoogmade en Leiden. Het is een gezellige drukte op het water met pleziervaart en zeilboten. Het meer is ’s zomers geliefd bij zwemmers voor een verfrissende duik.

Logeren in een vakantiehuis aan het water

Mariahoeve Logies in Woubrugge ligt aan de Wijde Aa. Het is een boerderij met 4 vakantiehuizen. En is omgeven door wandel- en fietspaden. Fietsend of wandelend langs de Wijde Aa kunt u kennis maken met het beroemde landschap van het Groene Hart. Ervaar de landelijke omgeving en ontdek de vele weidevogels. Maar ook varend kunt u genieten van de omgeving, huur een sloep of kano’s bij de accommodatie en ga het water op.

Meer vakantiehuizen aan het water?

We hebben een nog groter aanbod van vakantiehuisjes die zich in de buurt van het water bevinden. Bekijk snel onze andere blog met huisjes aan het water.