Huisje aan het water

Wilt u vakantie vieren in een huisje aan het water? Kies voor een vakantieverblijf aan de Westeinderplassen of bij Vlietland. Groene Hart Logies heeft verschillende vakantiehuizen aan het water. Elk gebied is uniek, water(sport)liefhebbers kunnen er sowieso terecht. Maar ook voor fietsers en wandelaars zijn deze bestemmingen een aanrader.

Foto: https://www.flickr.com/photos/anne-cathrine_nyberg/5960529811/

Vlietland
Tussen Leiden en Leidschendam ligt Vlietland. Hier ligt een recreatiepark met volop vertier voor het hele gezin. Zo is er een aquapretpark voor eindeloos speelplezier. Drijvend op het water zijn trampolines, klim-, klauter- en glijmogelijkheden. Rond Vlietland ligt een goed fietspad die u naar en langs diverse mooie plekjes leidt. U kunt de hele plas rond fietsen, dit is ongeveer 7-8 km. en oosten van recreatiegebied Vlietland bevindt zich Vogelplas Starrevaart. De uitkijktoren bij de Kniplaan geeft een goed overzicht van het gebied. De schuilhut "De Vogelknip" maakt het mogelijk de vogelbevolking van nabij gade te slaan. Een wandeling om de plas is zeer de moeite waard.

Appartement aan het water

Hotelboerderij Akkerlust heeft hotelkamers en appartementen en ligt vlakbij Vlietland. U kunt vanuit hier dus genieten van de waterpret van Vlietland, maar ook zien en beleven hoe het is om op een boerderij te verblijven.

Westeinderplassen
Langs de Westereinderplassen bij Aalsmeer zijn er verschillende jachthavens om een bootje te huren voor een tocht over het water. Men kan er zwemmen, zeilen, windsurfen, roeien, waterskiën en motorbootvaren. Maar er is meer. Slechts 20 kilometer onder Amsterdam fietst u door het groene natuurschoon van Amstelland en de Meerlanden. Onderweg kunt interessante bezienswaardigheden bezoeken zoals: De Historische Tuin en kwekerijen.

Verblijf aan het water

Op een kwartier rijden van de Westeinderplassen bevindt zich Groene Hart Logies Cornelly Vakantiewoningen. Vanuit de polder van Amstelveen kunt u hier alle kanten op. Neem een duik in de Westeinderplassen of verken fietsend of wandelend de Bovenkerkerpolder en Middenpolder.

Nieuwkoopse Plassen
Via de Amstel, Grecht of de Oude Rijn vaart u gemakkelijk naar de Nieuwkoopse Plassen. Er zijn gemarkeerde kanoroutes of u kunt een tocht maken met de excursieboot die van april t/m oktober bijna dagelijks vaart. Ook zijn er wandel- en fietsroutes om de omgeving te verkennen. Aan de rand van het bosgebied Lusthof de Haeck staat een uitkijktoren. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de rietlanden van de Nieuwkoopse Plassen. Misschien spot u wel een lepelaar, zwarte stern of purperreiger.

Overnachting aan het water

Op korte afstand van de Nieuwkoopse Plassen, in Aarlanderveen vindt u Hoeve Suydeinde, een woonboerderij met een luxe gastenverblijf. U kunt er fietsen, zeilen, kajakken en vissen. Maar u bevindt zich ook op een halfuurtje rijden van het strand of steden zoals Amsterdam en Utrecht. Een centraal gelegen vakantiehuis aan het water dus!

Kagerplassen
Op mooie zomerdagen zien de Kagerplassen wit van de zeilboten die er rondvaren. Het is een bruisend zeilparadijs. Midden in de plassen liggen een aantal eilanden. Met een bootje kunt u aanleggen aan de Lakerpolder om te wandelen over de dijk. Genoeg van het water? In de omgeving zijn genoeg andere recreatiemogelijkheden. Neem een kijkje in een van de prachtige molens of ga de polder in om vogels te spotten.

Vakantieappartementen aan het water

Platteland Appartementen bij de Koppoel is een uitstekend vakantieverblijf. In Rijpwetering en omgeving zijn veel activiteiten te doen. Zo zijn er diverse mogelijkheden voor het huren van een boot of kano om daarmee een tocht te maken over de Kagerplassen. Ook de liefhebbers van wandelen of fietsen kunnen volop genieten van het polderlandschap.

Meer huisjes aan het water?

Groene Hart Logies heeft nog meer vakantiehuizen die in de buurt van het water liggen. Bekijk snel onze andere blog met vakantiehuizen aan het water.