Haarlem

In Haarlem is van alles te doen, het gehele jaar door. Ontdek de stad die bekend staat om haar hoogwaardige culturele aanbod, de grote diversiteit aan winkels, gezellige restaurants en cafés en de uitstekende ligging nabij Amsterdam, strand en zee. Een stad met een rijke historie, prachtige monumenten en een Bourgondische sfeer. De ideale bestemming voor een dagtrip of een weekendje weg. Ook voor kinderen is er genoeg te doen; workshops in musea, jeugdfilms, theatervoorstellingen, sportactiviteiten en stadswandelingen. Ook kun je een speeltuin of kinderboerderij bezoeken, zijn er leuke restaurants waar kids van harte welkom zijn.. 

Met het meest gevarieerde winkelaanbod van Nederland, een compacte monumentale binnenstad en de sfeervolle Gouden Straatjes, is Haarlem shopstad nummer 1. Je vindt hier niet alleen exclusieve woonwinkels, trendy modezaken, hippe conceptstores, vintage boetiekjes, bijzondere kinderwinkels en ambachtelijke speciaalzaken, maar ook de belangrijkste (inter)nationale winkelketens. Kortom, shoppen doe je in Haarlem. Ook op zondag.

Ga terug naar de Gouden Eeuw, verwonder je over de schatten van de wetenschap of omring je met hedendaagse kunst. Met 15 verschillende musea biedt Haarlem kunst en cultuur voor iedereen. Frans Hals Museum en Teylers Museum zijn internationaal bekend, De Hallen Haarlem toont werk van spraakmakende kunstenaars en Het Dolhuys neemt je mee in de wereld van de geest. Ook voor kinderen is er in de musea van alles te ontdekken. 

Meer inspiratie of ideeën nodig? Bezoek de website van Haarlem

Haarlem