Kindvriendelijke vakantie in Nederland

Het kan natuurlijk mooi zijn om uw kinderen wat van de wereld te laten zien, maar een vakantie in Nederland met kinderen heeft zeker zo zijn voordelen.

Bij Sint Nicolaashoeve in Nieuwveen is meer dan genoeg ruimte voor kinderen voor de perfecte gezinsvakantie.

De kinderen spreken de taal en kennen het eten. Bovendien, wat is er nu mooier dan je kinderen een stukje van hun eigen cultuur te laten zien? Met een kindvriendelijke vakantie bij de boer gaat dat zeker lukken.

Stad & land

Als u met de kinderen op vakantie gaat, is het misschien handig om de voorzieningen en leuke uitjes van de grote stad in de buurt te hebben. Maar dat betekent nog niet dat jullie dan ook in de stad moeten ovenachten. De boerderijen van Het Groene Hart Logies liggen in de buurt van de leukste steden van Nederland. Dichtbij genoeg om leuke uitstapjes te maken, maar ook ver genoeg weg om te genieten van de rust van het platteland.


Kids kunnen lekker springen op de trampoline bij Maria's Lust in Alphen a/d Rijn.

Kindvriendelijke uitstapjes in de buurt

Vlakbij Den Haag vindt u bijvoorbeeld Hoeve Nooitgedacht. In de oude stal van deze boerderij bevinden zich luxe 4-, 5- en 6 persoons appartementen met uitzicht over de polder en de prachtige natuur.

Maar stapt u in de auto, dan bent u ook zó in Den Haag. Waar jullie onder andere de leukste miniatuurstad van Nederland vinden. Bekijk heel Nederland in één dag in Madurodam. Of breng een bezoekje aan Naturalis in Leiden, waar je meer dan 10.000 dieren, planten en fossielen kunt ontdekken en aanraken. Een leuk en leerzaam.

Relaxte boerderijvakantie

Maar kinderen kunnen zich natuurlijk ook prima vermaken op de boerderij zelf. Op iedere boerderij van het Groene Hart Logies is genoeg ruimte voor kinderen om zich uit te leven. En wilt u de kinderen echt laten proeven van het boeren leven? Boek dan een vakantieappartement in “De 4 Jaargetijden”! In dit verblijf vinden jullie namelijk veel oude elementen terug van de voormalige stal en de kaasmakerij.

Help de boer de koeien van stal te halen en ze te melken. In de zomermaanden wordt er ook nog eens een doolhof gemaakt in het maïsveld, hoe spannend is dat? Bovendien ligt deze boerderij aan een doodlopende weg, dus u hoeft zich geen zorgen te maken om verkeersdrukte!

Boerenknecht gezocht

Nog zo’n extra kindvriendelijke boerderij is Mariahoeve logies. Hier vinden jullie buitenspeelgoed, een grote zandbak en diverse gezelschapsspellen. Overnachten doen jullie in een echte bedstede, die zich natuurlijk wel in een luxe appartement bevindt.

En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen de kinderen op deze boerderij ook hun boerenknechtendiploma halen door te zorgen voor één van de kalfjes. Borstelen, de fles geven en vooral lekker knuffelen met het kalfje zorgen ervoor dat uw kind het echte boeren leven leert kennen.