Fietsen in Het Groene Hart

In het Het Groene Hart kunt u heerlijk fietsen langs verstilde plekjes en schilderachtige vergezichten. Het polderlandschap kent vele mooie routes om te fietsen. Laat u omringen door groen en water! Geniet van de uitgestrekte rietlanden, bloemrijke hooilanden en oorspronkelijke moerasbossen. Ga bijvoorbeeld 's ochtends fietsen langs de koeien in de ochtendnevel van Zuid-Holland.

Het Groene Hart ademt nostalgie uit. Groene Hart Logies biedt prachtig ingerichte appartementen voorzien van alle luxe. Geniet van een nostalgische accommodatie op een monumentale boerderij middenin het Hollandse polderlandschap. Proef de nostalgie van een Bed & Breakfast in een bedstee of geniet met familie in een groepsaccommodatie.

Hieronder vindt u een overzicht van onze verschillende accommodaties met fietsmogelijkheden en/of fietsverhuur. 

Bekijk beschikbare  ‘fiets accommodaties’ >

Fietsen in Oudewater en Haastrecht - provincie Utrecht

Ontdek het Groene Hart vanuit het pittoreske Oudewater. U vindt hier tal van prachtige fietsroutes. 

De fietsroute ‘De Gouden Eeuw Driehoek’ bijvoorbeeld, verbindt de plaatsen Oudewater, Schoonhoven en Gouda met elkaar. Ze liggen elk op zo’n 14 kilometer van elkaar, een mooie fietsafstand van elkaar, zodat in elke stad een leuke rustpauze in te lassen is. De route heet niet voor niets de Gouden Eeuw Driehoek. In alledrie de plaatsen is de Gouden Eeuw op allerlei plekken terug te vinden. Zo is Schoonhoven bekend van de  zilverindustrie met allerlei juweliers en ateliers en het Nederlands Zilvermuseum, Gouda is beroemd  om de stroopwafels en de Goudse kaas en natuurlijk Museum Gouda, terwijl in Oudewater de Heksenwaag en het Touwmuseum een bezoek waard zijn zijn. Het Toeristisch Informatie Punt van Oudewater helpt met tips en kaarten van de wijde omgeving. 

Overnacht tijdens uw fietsvakantie bijvoorbeeld bij Lodder Logies, een actieve (melk)veehouderij in Oudewater. De vier ruime appartementen zijn elk geschikt voor twee personen. De appartementen in de hooischuur bestaan uit twee verdiepingen, beneden bevinden zich de woonkamer, eetkeuken en terras en boven de slaapkamer, badkamer en toilet. De andere twee appartementen zijn gelijkvloers.

Of kies voor een verblijf bij Logies De Groene Hartelijkheid in Haastrecht. De twee boerenlandhuisjes die er worden verhuurd zijn beide geschikt voor zes personen. Daarnaast is er een tweepersoons tinyhouse. Dit huisje biedt veel privacy. Vanuit het bed kijk je uit over de groene polder. Het is knus, maar van alle gemakken voorzien. Het is goed geïsoleerde en door CV verwarmd, zodat u in alle jaargetijden optimaal van deze bijzondere locatie kunt genieten. De accommodaties liggen midden in het weidse polderlandschap in Haastrecht. Ook vanuit hier kunt u de Gouden Eeuw Driehoek fietsen. Een paar kilometer van de Groene Hartelijkheid, vindt u museum Bisdom van Vliet. Bijzonder aan dit woonhuismuseum zijn de authentieke interieurs uit het laatste kwart van de negentiende eeuw.

Op de fiets door Kamerik – provincie Utrecht

In de directe omgeving van Kamerik zijn veel fietsroutes te vinden. Een mooie route die we op Fietsnetwerk.nl tegenkwamen is de ronde langs Woerden, Kamerik en Harmelen. De fietsroute is 70 km en u doet er ruim vier over om deze tocht te fietsen. Het is een prachtige route die zowel landelijk als historisch is. U komt tijdens deze route onder andere langs het fraaie kasteel Montfoort en kunt alles ontdekken over de belegering van Spanje in 1576.

Wilt u overnachten in de omgeving van Kamerik? Dan is Blikopdepolder een aanrader. De logies van Blikopdepolder zijn te vinden in dit idyllische dorpje. Midden in het Groene hart op circa 5 kilometer van Woerden.Blikopdepolder is daarmee een ideale uitvalsbasis voor een ontspannende of actieve vakantie. Het is mogelijk om het water te gaan verkennen. De Vinkeveense, Loosdrechtse en Nieuwkoopse plassen zijn met de fiets binnen een half uur te bereiken.

Fietsen in en rond Amstelveen – provincie Noord-Holland

Hoewel u bij Amstelveen wellicht eerst aan de stad denkt en niet direct aan de natuur is Amstelveen één van de groenste gemeenten van Nederland. Niet alleen bewoners weten dit te waarderen, maar ook diverse vogelsoorten. De kans is groot dat u tijdens het fietsen prachtige vogels tegen komt. Het Groene Hart staat bekend als een vogelvriendelijk gebied. Er zijn veel mooie fietsroutes in de gemeente Amstelveen. Eén daarvan is de vogelfietsroute. Deze route is circa 30 kilometer en u kunt op elk gewenst punt starten met de fietstocht. U hoeft enkel de knooppunten van het fietsknooppunten netwerk te volgen.

Zoekt u een geschikte vakantiewoning in Amstelveen? Dan kunt u uitstekend terecht bij Cornelly vakantiewoningen.

Naast de boerderij zijn op de plaats van het zomerhuis en de paardenstal twee luxe vakantiewoningen gerealiseerd. Elke woning is geschikt voor 7 tot 8 personen. De accommodaties zijn zeer landelijk en rustig gelegen. Goed om te weten: bij deze accommodatie zijn fietsen te huur.

Fietsen in en rond het Groene Hart

Overige accommodaties in het Groene Hart waar u naar hartenlust kunt fietsen/fietsen kunt huren zijn:

Neder-Oudland in IJsselstein

 De ruim opgezette appartementen van Neder-Oudland Logies hebben een karakteristieke uitstraling en bieden u als gast de rust in het unieke polderlandschap.

Lees meer > 

De Appelgaard

In de prachtige Krimpenerwaard aan de Hollandse IJssel ligt Gastenboerderij De Appelgaard. Een groot gedeelte van de Krimpenerwaard is ingericht als natuurgebied. Hierdoor zijn er tal van mogelijkheden voor recreatie zoals fietsen.

Lees meer > 

Akkerlust

Boerderij Akkerlust ligt in het Zuid-Hollandse lintdorp Stompwijk (gemeente Leidschendam-Voorburg). Dicht bij het strand, midden in de natuur. Voor een overnachting kunt u kiezen uit vier appartementen en vier hotelkamers.

Lees meer > 

Bekijk alle  ‘fiets accommodaties’ >