Zomervakantie op de boerderij

Bent u op zoek naar een bijzondere vakantiebestemming deze zomer? Zoek het dan eens dichter bij huis! Ga met het gezin op zomervakantie in Nederland bij de boer.

4 jaargetijden
Genieten op het terras van De 4 Jaargetijden met uitzicht over de weilanden.

Op de boerderijen in Het Groene Hart van Nederland vindt u unieke accommodaties in een prachtige omgeving. Overnacht bijvoorbeeld eens in een echte hooizolder of een boerenhuisje middenin de polder. Uw zomervakantie op de boerderij vieren is leuk en leerzaam voor het hele gezin.

Luxe hooizolder

Waar vind je nu een hooizolder met een flatscreen en draadloos internet? Bij Apud nos Domi, midden in de Lopikerwaard tussen Utrecht en Rotterdam. Hier verblijven jullie met het hele gezin op de hooizolder, maar dan wel in een luxe appartement. Bij de boerderij kunt u fietsen en kano’s huren en verschillende poldersporten beoefenen. Of neem eens een kijkje in één van de kaasboerderijen in de omgeving om zelf uw eigen kaasje te maken.

luxe hooizolder

Appartementen in de polder

Tot rust komen in de polder, en toch overal dichtbij zitten. Dat kan bij Newhouse Logies, vlakbij Nieuwkoop. Vanuit uw appartement kijkt u uit op uitgestrekte polders en rietlanden. De kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin of in de dierenwijde vol kalfjes, schapen, konijnen en kippen. Bovendien ligt de boerderij vlakbij de Nieuwkoopse plassen. Dus ook voor waterpret zit u goed bij Newhouse Logies.

newhouse farm

Zoekt u een kleinschalige accommodatie voor de zomervakantie?

Dan is Mariahoeve Logies de perfecte vakantiebestemming! Overnacht in één van de drie sfeerboerderijtjes, tussen koeien, kippen en schaapjes. Het echte boerderijgevoel is hier absoluut aanwezig. Kinderen kunnen heerlijk spelen in het speeltuintje en ravotten in het weidse polderlandschap. Of trek er met het gezin op uit in een bootje, over het echte Zuid Hollandse plassengebied. Hier vindt u ook nog eens twee werkende molens die te bezoeken zijn.

mariahoeve logies

Een vakantie met paarden

Op een aantal van de boerderijen die zijn aangesloten bij Groene Hart Logies hebben ze paarden of pony’s. 

Maria’s Lust heeft twee paarden: Tinkers, gekenmerkt door hun zwart bonte aftekening en lange manen en we hebben een bruine pony, genaamd ‘Max’.

En wat dacht u van een ritje met paard en wagen? Dat kan op Boerderij Akkerlust. De rit gaat langs de nabijgelegen vogelplas, waar veel vogels zich hebben gevestigd, en verder in overleg met u.  Het is het ook mogelijk om hier uw eigen paard mee te nemen, en zo te paard van de mooie omgeving te genieten.

Paard

Boek uw zomervakantie

Wilt u er zeker van zijn dat het vakantiehuis van uw keuze nog beschikbaar is in de zomervakantie? Boek dan direct op onze handige boekingstool. Vul de datum, het aantal personen en de gewenste voorzieningen in, en u ziet meteen welke vakantiehuizen er nog beschikbaar zijn.

Zoek en boek nu uw vakantiehuis voor de zomer