Zomervakantie in Nederland

Bent u van plan om deze zomervakantie lekker in Nederland op vakantie te gaan? Er is momenteel een piek in het aantal Nederlanders dat momenteel een vakantie in eigen land boekt. Veel mensen die normaal verder weg gaan, blijven deze zomer liever wat dichter bij huis en zullen ervaren dat er ook in eigen land ontzettend veel moois te ontdekken is.

Nederland barst van de prachtige regio’s, zoals het Groene Hart, inclusief mooie natuurgebieden en rustig gelegen plekjes.

Vier de zomer op de boerderij

Groene Hart Logies biedt de beste boerderijvakanties middenin het Hollandse polderlandschap. Logeer op een monumentale boerderij of verblijf op een prachtige vakantieboerderij.

Een ontspannen zomervakantie voor gezinnen met kinderen

De boerderijvakantie is erg populair en super leuk voor gezinnen met kinderen. Kinderen maken op onze accommodaties op een speelse manier kennis met het leven in en om de boerderij.

Hoe gaaf is het voor kinderen om bijvoorbeeld mee te helpen met de koeien uit de wei halen en melken, of kalfjes, kippen en konijnen te voeren? Veel vakantieboerderijen beschikken over speeltoestellen. En de ruimte op en rond de boerderij is natuurlijk heerlijk voor kinderen om lekker te banjeren, urenlang te spelen en hun energie kwijt te kunnen. Op de skelter over het erg crossen, trampoline springen, spelen in de hooischuur… het kan allemaal bij Groene Hart Logies.

Comfortabel vakantiehuisje

In 2012 maakten de melkkoeien op de eeuwenoude boerderij ‘De Groene Hartelijkheid’ plaats voor jongvee en schapen. De oude koeienstal werd omgebouwd tot twee comfortabele vakantiehuisjes. Deze boerenlandhuisjes zijn beide geschikt voor zes personen. Hoe fijn is het dat u deze zomervakantie lekker buiten in het zonnetje zit te ontbijten, met een prachtig, weids uitzicht op de polder? Kinderen kunnen er naar hartenlust springen op de trampoline of met de stoere skelters over de speelweide crossen.

Urenlang speelplezier in de eigen speeltuin

In de polder, aan de rand van het boomkwekersdorp Boskoop, ligt landhuisboerderij ‘Christina Hoeve’. De hoeve stamt al uit 1857. Inmiddels zijn hier 4 luxe appartementen gerealiseerd voor 2 tot 7 personen. De vroegere hooiberg is omgetoverd naar 2 luxe 5-persoons appartementen. Naast Mona en Jos en hun drie dochters Kim, Floor en Steffi lopen er ook twee honden Fox en Balou, de paarden Steffie en JJ en 5 geiten op de boerderij rond. Kinderen vermaken zich er dankzij de eigen speeltuin met glijbanen, schommels, wip, en een grote trampoline.

Bent u op zoek naar geschikt vakantiehuisje voor deze zomer?

Wat dacht u van bijvoorbeeld van de luxe 4-persoons appartementen van Maria’s Lust? Deze boerderij ligt midden op het platteland, aan de rand van de gezellige plaats Alphen aan den Rijn. Naast de boerderij staan 3 comfortabele vakantiehuisjes. Vanaf uw vakantiehuisje en terras aan het water heeft u een prachtig uitzicht over de weilanden. Door de unieke ligging kunt u in de directe omgeving heerlijk wandelen en fietsen.

Een oase van rust

In het Groene Hart, waar de Hollandse IJssel en de oude weg van Montfoort naar Gouda elkaar rakelings passeren, ligt Het Jaarsveldhof. Op deze voormalige melkveehouderij komt u terecht in een oase van rust. De bewoners, Luuk en Ans, bieden u gastvrije logies in het fraaie vakantiehuis naast de voormalige boerderij, geschikt voor maximaal 7 personen.

Op zomervakantie bij de Nederlandse boer

Lodder Logies is een actieve (melk)veehouderij gelegen aan de Hoenkoopse Buurtweg te Oudewater. Midden in het Groene Hart tussen Oudewater, Haastrecht en Polsbroek zijn hier vier ruime appartementen gerealiseerd, ieder geschikt voor twee personen. Een verblijf in dit landelijke gebied, biedt de mogelijkheid om lekker in de buitenlucht te ontbijten of ’s avonds met een drankje op uw eigen terras na te praten over de belevenissen van die dag. In het historische centrum van Oudewater zijn van leuke restaurants, terrasjes, winkels, bezienswaardigheden en musea te vinden.

Vier deze zomer vakantie in eigen land

Geloof ons: het Groene Hart is echt on-Nederlands mooi. Gebruik de zomer van 2020 om te ontdekken hoe mooi en makkelijk het is om in Nederland op vakantie te gaan.

Wees er snel bij als u een vakantiehuisje of appartement wilt boeken. De reserveringen stromen binnen, met name voor de maanden juli en augustus gaat het erg hard. Dus als u zeker wilt zijn van een plekje, is het verstandig om niet te lang te wachten.

Beschikbare accommodaties