Zomerse uittips rond de boerderij

In de zomervakantie is er op de boerderij genoeg te zien en te doen. Maar ook daarbuiten wordt van alles georganiseerd. Hieronder een overzicht van de leukste boeren uitjes.

Koe

Happen en trappen door het Groene Hart

Happen en Trappen is dé ideale combinatie van sportief bezig zijn en culinair genieten.  U kunt een dag lang fietsen door de prachtige omgeving van het Groene Hart en heerlijk eten bij vijf verschillende restaurants. U fietst door het prachtige polderlandschap, afgewisseld met riviertjes, kerkjes en molens. Zo nu en dan passeert u sfeervolle Oud-Hollandse dorpjes of stadjes. Hier hoort u niet het geluid van een continue stroom auto’s, maar luistert u naar de roep van de grutto, kievit en scholekster. Zo dichtbij en toch zo ver weg…

4 jaargetijden

Maak uw weekend compleet met een overnachting op een boerderij in de buurt, bijvoorbeeld bij De 4 Jaargetijden (zie foto) of Logeren bij de Molen.

De natuur ontdekken

Aan het einde van de zomervakantie staat de omgeving rond Leiden in het teken van de natuur. Op 31 augustus en 1 september 2019 vinden namelijk de Leidse Hooidagen plaats. Tijdens dit weekend worden er allerlei leuke en leerzame workshops georganiseerd. Bouw zelf een bijenhotel of ontdek de rivierbodem in een doorzichtige kano. Bijkomen van deze avonturen doen jullie natuurlijk in een luxe appartement op de boerderij. Appartementen Warmond Buiten ligt namelijk op maar 5 kilometer afstand van Leiden.

Molen

Varen op de vecht

Wat is er relaxter dan een dagje op het water? Met een zonnetje erbij en de wind in het haar het Groene hart ontdekken. Er worden diverse rondvaarten georganiseerd die over Het Braassemermeer, de Oude Rijn en de Kagerplassen varen, waardoor u langs verschillende dorpjes vaart. Of maak een tochtje over De Vecht, langs prachtige 17e eeuwse buitenverblijven van Amsterdamse Kooplieden. Maak uw tocht compleet met een overnachting bij één van onze boerderijen aan het water.

Bekijk onze beschikbare accommodaties