Wandelvakantie in het Groene Hart

Het Groene Hart behoort tot ons Nationaal Landschap, een gebied met bijzondere landschappelijke en cultuurhistorische waarden. Het Groene Hart is ook de ideale plek voor een mooie wandelvakantie. De regio is makkelijk te bereiken vanuit de grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Als wandelaar heeft u op het platteland alle ruimte met veel groen om u heen. U kunt er heerlijk wandelen door de weilanden, boerelandpaden, langs sloten en plassen.

Bekijk beschikbare accommodaties

Wat maakt het Groene Hart geschikt voor een wandelvakantie?

Het Groene Hart biedt wandelaars een oer-Hollands landschap, weids, waterrijk en groen met boerderijen, pittoreske dorpen en historische steden. De sloten verdelen de weiden in lange kavels en de boerderijen liggen langs meanderende riviertjes.

Dankzij de uitgebreide wandelnetwerken, waarbij u een wandelroute wandelt aan de hand van knooppunten, kunt u letterlijk alle kanten op. Start of eindig uw wandeling in een van de middeleeuwse stadjes en overnacht bij één van onze prachtige accommodaties in het Groene Hart.

De Kagerplassen: wandelen & overnachten

Warmond Buiten is aantrekkelijk gelegen aan het water bij de Kagerplassen, vlakbij Leiden en aan de rand van het Groene Hart. Deze moderne ingerichte appartementen (60 m2) hebben een weids uitzicht over de Boterhuispolder.

De Boterhuispolder is een veenweidegebied waar u heerlijke kunt wandelen. Wanneer u vanaf uw accommodatie Warmond Buiten begint u meteen aan uw wandelroute door het Groene Hart van de Leidseweg naar de Zijldijk. Onze gastheer Bert en gastvrouw Reny wijzen u graag de weg. Na uw wandeling is het goed toeven op onze eigen Polderpodium en te genieten van het uitzicht. 

Wandelen in Kaag en Braassem

Achter de woonboerderij van Jos en Cock van der Ploeg in Rijpwetering liggen de Platteland Appartementen. De appartementen zijn nieuw gebouwd en comfortabel ingericht om u te ontvangen. U kunt kiezen uit twee 4-persoons appartementen en een groepsaccommodatie voor 12 personen.

Rijpwetering en omstreken zijn bij uitstek de plekken om wandelend te ontdekken. Er zijn diverse korte en lange wandelroutes door het unieke polder- en plassengebied uitgezet.

Verken de omgeving rond de Langeraarse Plassen tijdens een wandeling

Overdag wandelen en ’s avonds comfortabel overnachten in een vakantieappartement of luxe kamer? De Vosseburch biedt u deze mogelijkheid. De Vosseburch is van oorsprong een kaasboerderij en ligt midden in het dorp Langeraar op 100 meter van de Langeraarse Plassen, aan de rand van de Wassenearsepolder.

Vanuit hier kunt u bijvoorbeeld wandelen over oude veenkades en langs plassen die in de 16e eeuw zijn ontstaan door het uitgraven van veen. Op de plekken waar vroeger turf werd gewonnen is plaatsgemaakt voor kassen vol kleurige bloemen. De route gaat over een oud jaagpad en voert u langs groene weilanden.

Bekijk beschikbare accommodaties