Uittips voor een coole kerstvakantie

In de Kerstvakantie zijn er vele leuke activiteiten te ondernemen in het Groene Hart. Wij hebben een aantal winterse uittips voor u opgezocht en geven tips bij welke accommodatie u in de buurt kunt overnachten.

Gouda met kerst

Gouda bij kaarslicht - foto: Remco Gielen

Oerrr natuurdag vette vogels

Er zijn dieren die een winterslaap houden en vogels die naar het zuiden vertrekken. Dan merken ze weinig van de kou. Maar de vogels die hier blijven, moeten extra hun best doen om hun eten bij elkaar te scharrelen. Terwijl ze juist door de kou extra energie nodig hebben.

Tijdens de Vette Vogel Dag maak je samen met onze boswachters heerlijke vogelsnacks. Kinderen leren zelf cupcakes en pindaslingers maakt en hoe je een dennenappel omtovert in een snackbar.
Meer info: https://www.natuurmonumenten.nl/activiteiten/oerrr-natuurdag-vette-vogels-nieuwkoopse-plassen/2016-12-28t1100

Eindejaarsrondleidingen Slot Zuylen

Slot Zuylen is weer gehuld in Kerstsfeer en u kunt dat meemaken tijdens de eindejaarsrondleidingen in het Slot op 28, 29 en 30 december. Het hele huis staat in het teken van de gezelligste tijd van het jaar. Met als hoogtepunt de grote kerstboom in de sfeervolle Gobelinzaal en de vele lichtjes die het Slot sieren. Traditiegetrouw vinden op 28 tot en met 30 december de Eindejaarsrondleidingen plaats in een van onder tot boven feestelijk aangekleed Slot Zuylen. Kom binnen vanuit de kou en de gezellige sfeer zal u verwarmen.

Gidsen vertellen u het verhaal van de kerstviering in het Slot en de bijbehorende tradities welke door de eeuwen heen in ere zijn gehouden. De rondleiding wordt beëindigd in de mooiste ruimte van het huis, de fraaie Gobelinzaal, waar de metershoge kerstboom prijkt en u aan kunt schuiven voor een genoeglijk kerstverhaal. Kinderen mogen zich verheugen op een chocolade kransje uit de boom. Na afloop van de rondleiding kunt u genieten van een warme beker chocolademelk of een lekker glaasje glühwein in de ons museumcafé in het Koetshuis.
Meer info: http://www.slotzuylen.nl/agenda/2016/eindejaarsrondleidingen/

Gouda bij kaarslicht

Ook dit jaar is Museum Gouda weer vanaf 17.00 uur te bezoeken, tijdens Gouda bij Kaarslicht, 16 december 2016.

Het museum is overdag - tot 17.00 uur - geopend tegen het normale entreetarief. Na 17.00 uur is de toegang vrij. In de Gasthuiskapel worden tussen 17.15 en 21.00 uur gratis concerten gegeven door de Minderbroeders Pax et Bonum (17.15 uur) en de Fenominals (20.00 uur).
Meer info: http://www.museumgouda.nl/agenda/2016-08-15/gouda-bij-kaarslicht-2016/

Kerstballen blazen

In de kerstvakantie tonen de glasblazers in de Glasblazerij Leerdam elke dag hoe goed ze kunnen blazen. Prachtige schalen en vazen zijn het resultaat. Maar nu is het de beurt aan jou. Want het mooiste glas blaas jij natuurlijk zelf!

Bij de mini-workshop kerstbal blazen ga je onder leiding van een ervaren glasblazer zelf aan de slag met de blaaspijp en vorm jij vloeibaar glas tot een zelfgemaakt kunstwerkje. Naast een onvergetelijke ervaring, houd je er ook een mooie beloning aan over: je eigen kerstbal.
Meer info: http://www.nationaalglasmuseum.nl/2016/09/kerstbal-blazen/