Polderdag

Fiets op Hemelvaartsdag  één van de vijf routes door het landelijk gebied rond Leiden – Zoetermeer – Alphen aan den Rijn. De routes voeren u langs de prachtige natuur en historie van het platteland.

Onderweg bezoekt u boerderijen, landgoederen en kwekerijen. De ondernemers in het buitengebied zetten speciaal op deze dag de deuren van hun bedrijf open, organiseren leuke activiteiten en serveren de lekkerste (streek)-hapjes en drankjes.

Er worden ieder jaar heel veel bijzondere activiteiten georganiseerd die een uniek kijkje bieden in het leven en werken op de boerderijen, molens en kwekerijen, en u kennis laten maken met de dieren en planten die leven in de polder. Luister naar een optreden, maak de strobalenrace mee en proef heerlijke huisgemaakte producten.

Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten: oud-hollandse spelletjes, een springkussen, ponyritjes, spelen in de hooiberg en slootjessafari.

Meedoen

Om mee te doen hoeft u alleen maar op Hemelvaartsdag de fiets te pakken en ’s ochtends naar één van de startpunten te fietsen! Daar ontvangt u uw deelnamebewijs en een routekaart. Iedere route is ongeveer 25 km met ongeveer 8 bedrijven om te bezoeken.

De startpunten zijn open van 10.00 uur – 13.00 uur. De boerenbedrijven sluiten om 16.00 uur. Deelname kost € 3,50 per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar doen gratis mee.

Bron: Land van wijken en wouden