Overnachten in de omgeving van Gouda

Gouda is een schitterende historische stad gelegen in het Groene Hart. Als u op vakantie bent in het Groene Hart mag een dagje uit naar Gouda dan ook beslist niet ontbreken. Het stadhuis van Gouda en de Sint-Janskerk zijn mooie voorbeelden van de rijke historie. In deze blog vertellen we u graag meer over wat er zoal in stad en de omgeving te doen is. Ook ontdekt u bijzondere accommodaties om te overnachten tijdens uw bezoek aan Gouda.

Boek uw verblijf bij Gouda >

Let op: vanwege de coronamaatregelen geldt voor veel uitstapjes dat reserveren noodzakelijk is. Ook kunnen programma's zijn aangepast of komen te vervallen. Het kan dan de inhoud van deze blo wordt ingehaald door de actualiteit. Check daarom voor de zekerheid de site van de desbetreffende bezienswaardigheid.

Het stadhuis van Gouda

Het stadhuis van Gouda is waarschijnlijk het bekendste gebouw van de stad en ziet er geweldig mooi uit. Het bevindt zich in het midden van de markt van Gouda. Het is gebouw stamt uit de vijftiende eeuw. Sinds de opening van het Huis van de Stad is het stadhuis van Gouda bijna alle publieke functies kwijtgeraakt, maar de schoonheid van het pand is nog steeds verbluffend. Geen wonder dus, dat het nog steeds een populaire trouwlocatie is. Een foto bij het stadhuis mag tijdens uw bezoek aan Gouda niet ontbreken.  

Bed & breakfast bij Gouda

Op 10 minuten met de auto vindt u Gastenboerderij De Appelgaard. De Appelgaard ligt in de prachtige Krimpenerwaard aan de Hollandse IJssel net buiten het pittoreske dorpje Gouderak.  De bed & Breakfast heeft 4 hotelkamers en 2 appartementen van 4 en 6 personen. Genietend van de natuur nabij Gouda en Rotterdam, biedt deze accommodatie in het Groene Hart u het beste van twee werelden.

De Krimpenerwaard is een ideale stek voor mensen die van heerlijke fietstochtjes door prachtig natuurschoon houden. Er zijn tal van fiets- en wandelroutes beschikbaar. De familie Blanken vertelt u hier graag meer over.

Goudse Kaasmarkt

De Goudse Kaasmarkt behoort samen met de Alkmaarse Kaasmarkt tot de beroemdste kaasmarkten van Nederland. De kaasmarkt van Gouda wordt al vele eeuwen georganiseerd voor de Goudse Waag op de Markt. Op de kaas wordt de beroemde Goudse Kaas verhandeld. Dit is één van de bekendste en meest gegeten kaassoorten ter wereld. De kaasmarkt heeft tegenwoordig voornamelijk nog een toeristische functie. De kaasmarkt van Gouda wordt ieder jaar op de donderdagen georganiseerd vanaf de eerste donderdag van april tot en met de laatste donderdag van augustus van 10:00 tot 13:00. 

Vakantiewoningen en Tiny House in Haastrecht

Pieter en Elles Maaijen van de Groene Hartelijkheid zijn de derde generatie dat op boerderij Woelvliet woont en werkt. In 2012 werd de oude koeienstal omgetoverd tot twee comfortabele en sfeervolle vakantiehuisjes. Een paar jaar later kwam het Tiny House erbij. Tijdens uw verblijf geniet u van het uitzicht op weilanden, slootjes en knotwilgen. Als gast bent u van harte welkom om een kijkje nemen bij de koeien of de kippen. Of zomaar genieten op het terras, terwijl de kinderen zich vermaken op de speelweide.

Een mooie fietstocht is de Gouden Eeuw Driehoek, die de drie historische steden Gouda, Schoonhoven en Oudewater met elkaar verbindt. Het nabij gelegen riviertje de Vlist is heel geschikt voor een kanotocht. Fietsen en kano’s zijn te huur bij het kanocentrum in Haastrecht dat zich op een paar kilometer van de accommodatie bevindt.

Oudewater, de oudste stad van het Groene Hart

Lodder Logies, een actieve (melk)veehouderij gelegen aan de Hoenkoopse Buurtweg te Oudewater. Midden in het Groene Hart en de Randstad in het voormalige buurtschap Hoenkoop tussen Oudewater, Haastrecht en Polsbroek. De ruime appartementen zijn ieder geschikt voor twee personen. De appartementen in de hooischuur (1 & 2) bestaan uit twee verdiepingen. Beneden is de woonkamer, eetkeuken en terras en boven de slaapkamer, badkamer en het toilet. Appartementen 3 en 4 zijn gelijkvloers.In het historische centrum van Oudewater zijn tal van leuke restaurants, terrasjes, winkels, bezienswaardigheden en musea te vinden. Maak een rondvaart met Grachtenvaert Oudewater of stadswandeling en ontdek het mooie Oudewater. Bezoek de weekmarkt (woensdag) of doe boodschappen bij de boeren in de omgeving. Of geniet al fietsend of wandelend van de uitgestrekte landelijke omgeving.

De Sint-Janskerk in Gouda

De Sint-Janskerk is een schitterende kruiskerk in het centrum van Gouda. Met 123 meter is dit de langste kerk van Nederland. Omdat de kerk verscholen zit achter enkele monumentale panden, valt dit alleen niet op. Dit valt echter niet op omdat de kerk verscholen ligt achter enkele monumentale panden. Pas in de kerk wordt de grootsheid van de kerk goed zichtbaar. Een belangrijk kenmerk van de kerk zijn de gebrandschilderde ramen. Die voor een groot deel nog uit de zestiende eeuw afkomstig zijn. Op dit moment is de kerk alleen online te bewonderen, maar we hopen natuurlijk dat de kerk snel weer is geopend voor het publiek.

Met kinderen op bezoek naar Gouda

Ook met kinderen valt er in Gouda genoeg te zien en te beleven. Een aanrader is de safari speurtocht door de binnenstad. Op 8 verschillende plekken op de route zijn vragen te vinden en kunnen letters worden verzameld die samen een woord vormen. Als jullie de route volgen, komen jullie langs allerlei leuke plekken speciaal voor kinderen. Plekken om te spelen, winkels waar kinderen dol op zijn of waar u iets kunt eten of drinken. En natuurlijk ziet u meteen een stukje van de mooie binnenstad van Gouda. 

Boek een accommodatie bij Gouda >

Bronnen: welkomingouda.nl en top10bezienswaardigheden.nl/nederland/gouda.htm