Huisje huren met kerst

Wilt u dit jaar een keer wat anders met de feestdagen? Dan is een huisje huren met kerst een goed idee. In plaats van familie en vrienden over de vloer tijdens de feestdagen, geniet u van een relaxte vakantie in een vakantiehuis met kerst. Zo bent u even helemaal weg van de dagelijkse routine en komt u compleet tot rust.

Kerstvakantie 2020

De datum van de kerstvakantie is voor alle regio’s gelijk. De kerstvakantie 2020-2021 duurt van zaterdag 19 december 2020 t/m zondag 3 januari 2021. Omdat Kerstmis en Nieuwjaarsdag voor de meeste Nederlanders standaard vrije dagen zijn, kunt u door uw vakantie slim te plannen, optimaal profiteren van uw vakantie.

Als u bijvoorbeeld uw huisje op Eerste Kerstdag huurt en tot 3 januari blijft, geniet u van 1,5 week vakantie en kost dit u maar 4 vakantiedagen. Ideaal toch?

Bekijk direct welke vakantiehuisjes tijdens kerstvakantie 2020 nog vrij zijn:

Bekijk beschikbare accommodaties>

Lekker weg met kerst

De dagen van en rond de kerst staan bekend als een knusse en gezellige tijd. Een periode die meestal in het teken staat van gezellig samenzijn met dierbare familie en vrienden, lekker eten en drinken en genieten van comfort. En laten onze vakantiehuisjes hier nu bij uitstek geschikt voor zijn!

Tover in uw eigen luxe ingerichte keuken van uw vakantiehuisje een heerlijke maaltijd op tafel, bezoek een restaurant in de buurt of neem het gourmetstel mee naar uw vakantiehuis. De gastheren en -dames van uw accommodatie weten precies waar u moet zijn voor de beste lokale restaurants en de beste (streek)producten.

Feestdagen in de natuur

Boek een bungalow in de kerstvakantie op de boerderij midden in de natuur en maak er een onvergetelijke vakantie van. Met een beetje geluk valt er tijdens de kerstvakantie sneeuw en genieten we met z’n allen van een witte kerst.

Het witte wonder landschap is altijd al prachtig, maar als u in een vakantiehuisje in de natuur zit, is het uitzicht over de polder fenomenaal.

En hoewel de winters in Nederland de laatste jaren niet meer zo koud zijn geweest, hopen we natuurlijk dat schaatsen op natuurijs er dit jaar weer ’s een keertje inzit. De polders van het Groene Hart zijn daar perfect geschikt voor, omdat alle smalle en ondiepe slootjes vriezen als eerste dicht vriezen. Maar ook zonder sneeuw en ijs hoeft u zich op de boerderij geen moment te vervelen.

In de winter zijn veel dieren in winterslaap, maar dat geldt niet voor de beestjes op de boerderij. De koeien, varkens, paarden en geiten staan in deze tijd warm in de stal. De boer geeft u graag een rondleiding op het erf en laat u bijvoorbeeld zien hoe de koeien gemolken worden. Voor kinderen is er niks leuker dan op de vakantieboerderij te banjeren en te knuffelen met de dieren.  

En wat dacht u van de vogels in de winterperiode? Om ze te lokken en van dichtbij te bekijken, is het een leuk idee om in de tuin van uw vakantiehuis een pindaketting of vetbolletje op te hangen.

Kunt u na het lezen van deze informatie niet wachten om een vakantiewoning te boeken in de kerstvakantie? Boek snel een vakantie of weekendje weg met kerst:

Maak er een geweldige kerstvakantie van bij Chestnut Farm House & Lodge

De boerderij van Chestnut Farm House & Lodge ligt op een groot stuk land aan het water in het rustieke dorpje Aarlanderveen, vlak bij de Nieuwkoopse Plassen.

U overnacht in de Farm House in een monumentale vakantieboerderij met een rietgedekt dak. Dit luxe ingerichte vakantiehuis is geschikt voor 10 personen. In Chestnut Lodge, een herbouwde stal, kunt u met 4 personen verblijven. 

Verblijf in een appartement van Vredelust Logies

Aan de rand van de Vechtstreek, vlak bij de Loosdrechtse Plassen en Vinkeveense Plassen ligt Vredelust Logies. Op de plek waar ooit een varkensschuur stond, zijn drie sfeervolle appartementen gerealiseerd.

De voormalige hooiberg is omgetoverd tot een ruimte met 2 royale slaapkamers en 2 badkamers op de verdiepingsvloer. De begane grond beschikt over een gezellige woonkeuken. Het geheel kan daardoor ook als groepsaccommodatie voor familie en vrienden worden gebruikt en is dan geschikt tot 16 personen.

Genieten in de natuur en vlakbij Amsterdam bij boerderij Cornelly

In Amstelveen, onder de rook van Amsterdam, heeft de familie Koster in 2011 twee luxe vakantiewoningen gerealiseerd.

De Cornelly vakantiewoningen zijn gebouwd op de plaats van het zomerhuis naast de boerderij. Elke woning is geschikt voor 7 tot 8 personen. De twee woningen samen zijn ideaal als groepslocatie voor een heerlijk weekendje of korte vakantie. Wilt u alleen of met zijn tweeën er even tussenuit, dan is het ook mogelijk om alleen de benedenverdieping van de vakantiewoning te huren. 

Luxe vakantieappartementen van Newhouse Logies

Newhouse Logies beschikt over zes luxe vakantieappartementen gelegen in het Groene Hart vlakbij Nieuwkoop. De luxe appartementen zijn ruim van opzet en bieden een prachtig uitzicht op het uitgestrekte platteland. Er is een grote groepsruimte aanwezig. Dat maakt Newhouse Logies uitstekend geschikt als groepsaccommodatie. Naast de verhuur van appartementen hebben wij ook een melkveebedrijf en een landwinkel waar u terecht kunt voor smaakvolle streekproducten. Vanuit onze prachtige accommodatie kunt u de uitgestrekte polders en rietlanden, verkennen of een tocht maken met een fluisterboot over de Nieuwkoopse Plassen. 

Verblijf tijdens de kerstvakantie op een boerderij van Groene Hart Logies en maak er een onvergetelijke tijd van.

Bekijk beschikbare accommodaties>