Hemelvaartweekend

Het Hemelvaartweekend is een uitgelezen kans om er even heerlijk tussenuit te gaan. Een groot voordeel is dat het u weinig vrije dagen kost. De donderdag van Hemelvaart is al een vrije dag, dus met een extra vrije dag op vrijdag kunt u genieten van een extra lang weekend weg. En als het een beetje mee zit, belooft het bovendien ook nog eens hartstikke lekker weer te worden.

Foto: https://www.flickr.com/photos/gastev/3459342397/

Lentedagen op de fiets

Verken al fietsend de prachtige omgeving van het Groene Hart. In het Hemelvaartweekend vindt ook de Polderdag plaats. Al fietsend ervaart u de mooie natuur van het platteland. U fietst langs boerderijen, kwekerijen, monumenten en molens. Er zijn voor deze dag 4 fietstochten uitgestippeld in het Groene Hart. U fietst door dorpen zoals Hazerswoude, Koudekerk, Stompwijk en Leiderdorp. U kunt de startpunten vinden op de Polderdag website.

Na het fietsen kunt u ook overnachten. Zo hoeft u na een fikse fietstocht niet meer in de auto te stappen, maar kunt u meteen ontspannen. Enkele accommodaties in de omgeving van de fietsroutes zijn: Boerderij Akkerlust, vlakbij Stompwijk, Logies Rijnhoeve bij Koudekerk en Hoeve Nooitgedacht in de omgeving van Hazerswoude.

Wandeltocht door het Groene Hart

Bent u meer een wandelliefhebber? Tijdens de Polderdag kunt u er ook wandelend op uit met een gids. De wandelroute gaat om 12.00 van start bij Café de Egelantier in Hazerswoude-Dorp. Een gids neemt u mee door de polder en de tocht duurt ongeveer 4 uur.

Wilt u na het wandelen niet meer ver hoeven reizen? Overnacht in één van de appartementen van Christina Hoeve in Boskoop.

Varen over de Plassen

Ook op het water is het goed toeven. In het Groene Hart zijn er dan ook volop mogelijkheden om de omgeving vanaf het water te bewonderen. Op Hemelvaartsdag kunt u bijvoorbeeld met een rondvaartboot een tocht over de Vecht maken. Rederij de Vecht heeft een leuk arrangement voor Hemelvaart waarbij u 3 uur over de Vecht vaart langs kastelen en buitenhuizen. Onderweg geniet u niet alleen van het water en de natuur, maar u kunt ook nog eens smullen van een heerlijke high tea. Kijk op de website van Rederij de Vecht om een plekje op de rondvaartboot te reserveren.

Na het varen kunt u logeren bij Blikopdepolder. Deze sfeervolle logies in Kamerik ligt op nog geen halfuur rijden van Maarssen waar u van de boot af stapt.

Hemelvaartweekend overnachting boeken

Zoals u merkt valt er ook dit weekend van alles te beleven in het Groene Hart. Maar niet alleen overdag is er tijdens het Hemelvaartweekend veel te doen. U kunt ook blijven overnachten.

Wilt u er even helemaal tussen uit tijdens het Hemelvaartweekend? Boek dan nu een accommodatie in het Groene Hart. Groene Hart Logies heeft circa 30 accommodaties beschikbaar waar u met uw gezin kunt overnachten. Van appartementen tot hotelkamers, en van vakantiehuis tot groepsaccommodatie. Kom tot rust in de natuur en beleef het pure buitenleven op het platteland.

Beschikbare accommodaties voor het Hemelvaartweekend