De lekkerste streekproducten

Ieder jaar organiseert de stichting Groene Hart in samenwerking met SlowFood Groene Hart de verkiezing van het Groene Hart streekproduct.

Streektaart

Het doel van deze verkiezing is ervoor zorgen dat producenten van streekproducten uit de regio worden uitgedaagd om steeds met nieuwe en kwalitatief nóg betere streekproducten komen.

Waar & Wanneer?

De verkiezing van 2016 is op woensdag 9 november bij het Groene Hart Atelier in Nieuwkoop. Een dynamische plek met ruimte voor kennis, innovatie en creatie. En een centrum voor ontwikkeling van nieuwe Groene Hart Streekproducten met productieruimte en proefkeuken.

Bij de beoordeling van de producten let de vakjury niet alleen op het culinaire aspect, maar ook op ambacht, presentatie, marktgerichtheid en de plek van dit product binnen het assortiment en/of keten.

Bestek

Locatie

Groene Hart Atelier is een onderdeel van Ruygeborg hoeve. U kunt hier onder andere terecht terecht voor een kopje Fair Trade koffie of pot thee met een lekkernij uit de streek, huisgemaakte soepjes en rijkelijk belegde boeren boterhammen.

Om iedereen kennis te laten maken met de mooie producten uit de regio, is er iedere maand een wisselend Groene Hart Maandmenu.

Aansluitend op het terrein van de Ruygeborg Hoeve, ligt het gelijknamige natuurgebied. Dit gebied is een wetland voor vele vogels en is erg mooi om doorheen te wandelen of te fietsen.

Aanmelden

Producenten kunnen zich tot 21 oktober aanmelden voor de verkiezingen door contact op te nemen met Martijn Plomp van stichting Groene Hart, kloppend hart, via 06-20854456 of martijn@praktijk-platteland.nl.