De beste restaurants in Het Groene Hart

Lekker is een objectieve en onafhankelijke restaurantgids die jaarlijks uitgebracht wordt. Elk jaar presenteert het blad Lekker hun top 100 van de beste restaurants in Nederland. 

Diner

Foto: Jay Wennington

Hoe komt de Lekker gids tot stand?

De restaurants worden door professionele rapporteurs anoniem beoordeeld op basis van zestig aandachtspunten. Voorbeelden daarvan zijn opbouw van de menukaart, kwaliteit van de gerechten en de gebruikte producten, presentatie, gastvrijheid, wijnbehandeling en wijnadviezen. Maar ook op ontvangst, brood, water, koffie, friandises, interieur, reserveringen en serviesgoed wordt gelet. Meer in detail draait het om wijn-spijscombinaties, vakkennis van de bediening, de opbouw van de gerechten, presentaties en om de kwaliteit van de afzonderlijke ingrediënten en de balans van het totaal.

Lekker eten in Het Groene Hart

In het Groene Hart zijn er een aantal restaurants die behoren tot de Lekker Top 500.

Twee restaurants staat zelfs in de top 100 van De Lekker: De Burgemeester in Linschoten en Plantage 87 in Oude Wetering. 

Niet nog een eind naar huis rijden, maar nog even extra jezelf laten verwennen en lekker dichtbij overnachten? Dat kan door bij Groene Hart Logies een overnachting te boeken. Gaat u naar restaurat De Burgemeester, dan is Newhouse Logies een goede optie. 

Aan het schilderachtige riviertje De Lange Linschoten ligt deze monumentale boerderij - tussen Oudewater en Linschoten, op 5 minuten van de A12 afslag Woerden. Daar hebben Ben, Ria en Gijs van Winden een traditionele stal herbouwd tot een comfortabele groepsaccommodatie.

En in de buurt van Plantage 87 vindt u Platteland Appartmenten in Rijpwetering, op nog geen 10 minuten met de auto. 

OVERNACHTEN NABIJ EEN TOP RESTAURANT?

Wilt u na een heerlijk diner overnachten op een authentieke monumentale boerderij of groepsaccommodatie middenin het Hollandse polderlandschap? Bekijk dan met onze handige zoek en boek tool direct welke accommodaties in het Groene Hart nog beschikbaar zijn.

Naar alle beschikbare accommodaties