Bed and Breakfast Groene Hart

Bent u op zoek naar een geschikte bed en breakfast in het Groene Hart? Bij Groene Hart Logies vindt u diverse b&b’s op de boerderij, stuk voor stuk prachtig gelegen in onze landelijke regio.

 

Wat is een Bed & Breakfast?

Bed and breakfast is een Engelse benaming voor wat wij kennen als: logies en ontbijt. Het houdt in dat u een overnachting boekt in of bij een woonhuis, waarbij het ontbijt voor de volgende dag bij de prijs inbegrepen zit. Mede dankzij het programma ‘Bed and Breakfast’ van omroep Max is deze vorm van accommodatie veel bekender en daardoor populairder geworden.

Kenmerkend voor een bed en breakfast zijn:

  • de ongedwongen, persoonlijke sfeer
  • de gastvrijheid
  • de rust & ontspanning
  • de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Logeren bij een b&b kent veel voordelen

Wanneer u in een hotel verblijft, krijgt u niet altijd waar voor uw geld. Een b&b is vaak ruimer qua opzet dan een hotelkamer, die meestal aan de kleine kant is. Ook zijn extra’s zoals een parkeerplaats, wifi of ontbijt bij een hotelovernachting lang niet altijd bij de prijs inbegrepen.

Alle kamers in een bed & breakfast hebben een eigen karakter, omdat ze vaak individueel en met veel zorg en aandacht door de b&b eigenaren zijn ingericht.  Sommige bed & breakfast kiezen voor één woonstijl met andere kleuren in elke kamer, anderen kiezen zelfs voor een verschillend thema per kamer.  

Veel B & B's hebben een interessante (familie)geschiedenis. De bed & breakfast accomodaties in het Groene Hart waren ooit of zijn nog steeds boerderijen. En de eigenaren vinden het vaak maar wat leuk om u alles te vertellen over de unieke geschiedenis van uw slaapplek.

Onze gastheren en -dames doen er alles aan om u en andere gasten welkom en comfortabel te laten voelen. Persoonlijke aandacht staat voorop en ze staan graag voor u klaar: of het nu gaat om het geven van tips wat er in de omgeving te doen is of een vraag over uw verblijfplaats. Bij een bed & breakfast in het Groene Hart hoeft u zich nooit bezwaard te voelen om een vraag te stellen. En juist die tips en adviezen van de locals maken dat u verblijf uniek is en u op de mooiste plekken terecht komt, verborgen pareltjes in onze regio, die meestal niet in de reisboekjes te vinden zijn.

Bekijk welke bed and breakfast beschikbaar is >

Bed and Breakfast in Vreeland

In een uniek stukje natuur, prachtig gelegen, direct aan de rustieke rivier de Vecht met uitzicht over de weilanden, bevindt zich: De Willigen. De Willigen is een boerderij met 75 koeien waar op ambachtelijke wijze nog boerenkaas en -ijs geproduceerd.

Bed and Breakfast in Stompwijk

In het Zuid-Hollandse lintdorp Stompwijk vindt u Boerderij Akkerlust. Een geliefde accommodatie vanwege de gunstige ligging: dicht bij het strand, recreatiegebied de Vlietlanden en natuurpark de Leidschendammerhout en vlakbij grotere steden Den Haag, Leiden en Delft. Voor een overnachting op b&b Boerderij Akkerlust hebt u de keuze uit 4 appartementen en 4 hotelkamers.

Bed and Breakfast Polsbroek

Uniek gelegen de Lopikerwaard, ligt de rijksmonumentale rietgedekte langhuisboerderij ‘Apud nos Domi’. De boerderij stamt uit 1643 en ligt fraai langs het water, buiten de dorpskern van het pittoreske Polsbroek Op de hooizolder van deze B&B zijn luxe appartementen en hotelkamers gebouwd. En waar vroeger de koeien werden gemolken is nog een unieke hotelkamer gerealiseerd. 

Bed and Breakfast in IJsselstein

In 2010 werd de als schapen verblijfgebruikte schuur van Neder-Oudland Logies omgebouwd tot sfeervolle Bed and Breakfast. Met de realisatie van 2 sfeervolle appartement met besloten terras en tuin kwam een lang gekoesterde droom uit. De locatie is ideaal voor rustzoekers, die vanuit een centrale plek al het moois van Nederland willen ontdekken. Utrecht en Amsterdam bevinden zich op 15 en 40 minuten rijden van de accommodatie.

Bed and Breakfast in Gouderak

In de prachtige Krimpenerwaard aan de Hollandse IJssel ligt Gastenboerderij De Appelgaard. De Bed & Breakfast heeft 4 hotelkamers en 2 appartementen van 4 en 6 personen. De Krimpenerwaard is een waar paradijs voor mensen die van heerlijke fietstochtjes door prachtig natuurschoon houden. Het gezellige Gouda bereikt u met de auto in 10 minuten, naar Rotterdam rijdt u minder dan een half uur.

Beschikbare bed and breakfast >